ΑΘΛΟΦΟΡΕ ΑΓΙΕ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΕ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝ, ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΤΩ ΕΛΕΗΜΟΝΙ ΘΕΩ, ΙΝΑ ΠΤΑΙΣΜΑΤΩΝ ΑΦΕΣΙΝ, ΠΑΡΑΣΧΗ ΤΑΙΣ ΨΥΧΑΙΣ ΗΜΩΝ.

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Η πορεία προς το Πάθος και την Ανάσταση



ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ – ΖΟΥΡΟΥ
Όχλος, λαός, μάζα. Μια δύναμη που έχει την ικανότητα να ανυψώνει και να καταβροχθίζει ανθρώπους, καταστάσεις, εξουσίες. Βοή και δόνηση τόσο ισχυρή, που χτίζει και γκρεμίζει κάστρα κι οχυρά, πόλεις και παλάτια.

Οι παπαρούνες μέσα στην άνοιξη κοκκινίζουν, οι ανεμώνες μοβίζουν, οι μισές από πένθος κι οι άλλες μισές στάζουν κι αυτές κόκκινο αίμα. Άσπρα αθώα πρόβατα, νεογέννητα, χαριτωμένα, προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, με τη μητρική έγνοια δίπλα τους, μέσα σε καταπράσινα λιβάδια και σε ελαιώνες παλιούς από το χρόνο.

Κυριακή των Βαΐων. Θα Τον υποδεχτούμε και φέτος μετά βαΐων και κλάδων! Έτσι όπως τότε… Με επευφημίες και καλωσορίσματα, με στρωμένους δρόμους και χαρούμενες φωνές. Όλα όμως αυτά θα διαρκέσουν λίγο. Είμαστε από τη γέννησή μας έτοιμοι για την επόμενη σκηνή της έκφρασης του χλευασμού και της καταδίκης! Είμαστε πανέτοιμοι να περάσουμε στην επόμενη φάση του «Σταύρωσον, σταύρωσον Αυτόν»! Είναι υψηλή η δόνηση της Αλήθειας κι επειδή δεν την αντέχουμε, την Καταδικάζουμε. Τη Σταυρώνουμε.

Ο δίκαιος Αριστείδης μας κουράζει με την αμετανόητη Δικαιοσύνη του. Ο Σωκράτης μας ενοχλεί με την Αλήθεια του. Η Αγάπη του Ιησού μας πέφτει πολύ και δεν χωράει μέσα στη μικρή καρδιά μας. Ο Θάνατος φαντάζει σα μόνη λύση της ανεπάρκειάς μας. Να γλιτώσουμε από εκείνο που δεν φτάνουμε και δεν κατανοούμε το λόγο, γιατί να υπάρχει Λαμπερό και Φωτεινό, ενοχλώντας τη σκοτεινή ζωή μας…

Μετά βαΐων και κλάδων θα Τον υποδεχτούμε κι εφέτος, γιατί η αγάπη δεν πληθαίνει και δεν λιγοστεύει. Η Αγάπη υπάρχει, θέλουμε δε θέλουμε. Μπορούμε δεν μπορούμε να τη γευτούμε, Εκείνη υπάρχει. Όπως υπάρχει και το Φως, όπως υπάρχει και το Σκοτάδι. Ένα βήμα μόνο χρειάζεται να γίνει από εμάς, για να συνεχίσουμε να έχουμε τους κλάδους και το καλωσόρισμα του ερχομού Του μέσα στη ζωή μας. Ένα βήμα, που θα μας φέρει πιο κοντά στον Εαυτό μας και σ’ Εκείνον. Ένα βήμα, που θα μας βγάλει από τη μάζα και την οχλοβοή, εδραιώνοντας μέσα μας την πίστη, ότι αξίζει περισσότερο ένας αγώνας και μια πορεία Γολγοθά, από μια ζωή άδεια από ιδανικά κι αξίες. Η Ανάσταση προβάλλει μέσα από το θάνατο του εγωισμού. Το φως της λάμπει μόνο όταν περάσουμε κι εμείς τη δική προσωπική δοκιμασία και τον πόνο. Μόνο όταν διαβούμε το δικό μας Γολγοθά.

Κυριακή των Βαΐων. Άλλη μια ευκαιρία να Τον υποδεχτούμε με χαρά και να γιορτάσουμε τον ερχομό Του. Άλλη μια πρόκληση για να ξεφύγουμε στη συνέχεια από τον όχλο και την κραυγή της καταδίκης Του. Για εμάς έρχεται κάθε χρόνο, κάθε στιγμή, με κάθε πνοή. Για εμάς έρχεται, για να δυναμώσουμε και να μεγαλώσουμε, ξεφεύγοντας από το βάρβαρο όχλο του «Σταύρωσον, σταύρωσον Αυτόν», για να αντισταθούμε και να δοκιμαστούμε στο όνομα της Αγάπης και της Αλήθειας.



πηγή:www.emprosnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου