ΑΘΛΟΦΟΡΕ ΑΓΙΕ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΕ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝ, ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΤΩ ΕΛΕΗΜΟΝΙ ΘΕΩ, ΙΝΑ ΠΤΑΙΣΜΑΤΩΝ ΑΦΕΣΙΝ, ΠΑΡΑΣΧΗ ΤΑΙΣ ΨΥΧΑΙΣ ΗΜΩΝ.

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Στο δρόμο για τις εξετάσεις



π. Γεώργιος Θεοδωρόπουλος

(περσινό κείμενο, πάντα επίκαιρο)

Σε λίγες μέρες ξεκινάνε οι πανελλήνιες εξετάσεις για την είσοδο των επιτυχόντων στα ΤΕΙ και ΑΕΙ. Φορτωμένος με όνειρα, ελπίδες και πολύ άγχος ξεκινάς και εσύ αυτή τη δοκιμασία, την πρώτη ουσιαστικά "μάχη" στο μεταίχμιο μεταξύ της εφηβικής ηλικίας που τελειώνει και της ενηλικίωσης που μόλις έρχεται.

Κουβαλάς όλες εκείνες τις αγωνιώδεις φροντίδες μας και τις ανόητες μέριμνες που σου φορτώσαμε...

Σε διδάξαμε με την ασυνέπεια των λόγων και των έργων μας. Με την αδικία μιας κοινωνίας - αρένας που εμείς δημιουργήσαμε και σε βάλαμε να επιβιώσεις. Εκεί που συναντάς τη χλιδή των ολίγων και την ανέχεια των πολλών.

Είσαι ήδη νεκρός μέσα σου, γιατί η καρδιά σου είναι έρημη, χωρίς αγάπη, γεμάτη θυμό και οργή απέναντι μας, απέναντι στις δομές του κόσμου τούτου. Δεν τολμάς να κοιτάξεις τον άλλο στα μάτια, δεν μπορείς να ελπίζεις, να παρηγορηθείς και να εμπιστευθείς.

Και σου ζητάμε να πετύχεις στις εξετάσεις... όταν εμείς έχουμε αποτύχει στη ζωή.

Οι εξετάσεις είναι ένα σημαντικό σταυροδρόμι της ζωής, αλλά δεν είναι η ζωή.

Το τραγικό είναι όχι να αποτύχεις στις εξετάσεις αλλά στη ζωή.

Κάνε την προσπάθειά σου, τίμια συνειδητά. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα έχεις προσπαθήσει, θα είσαι νικητής. Σημασία έχει να μάθεις να ονειρεύεσαι και να πολεμάς για τα όνειρά σου, να αγωνίζεσαι, να γίνεσαι καλύτερος μέσα από τα λάθη και τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες σου. Να είσαι υπεύθυνος και να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου για τα πράγματα, τους ανθρώπους και τον κόσμο.

Να τολμάς να συγχωρείς, να αγαπάς, να είσαι αληθινός. Να είσαι ντόμπρος και ευθύς απέναντι στο ψέμα και στην υποκρισία. Να αγωνίζεσαι να παραμένεις ελεύθερος από κάθε εξάρτηση και δουλικότητα. Να χτίσεις μια καλύτερη κοινωνία για σένα και τα παιδιά σου από αυτή που σου αφήσαμε. Να μονομαχείς με τα πάθη και τον εγωισμό σου χωρίς ηττοπάθεια και δικαιολογίες.

Σε λίγες μέρες ξεκινάνε οι πανελλήνιες εξετάσεις...η ζωή έχει ήδη αρχίσει...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου