ΑΘΛΟΦΟΡΕ ΑΓΙΕ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΕ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝ, ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΤΩ ΕΛΕΗΜΟΝΙ ΘΕΩ, ΙΝΑ ΠΤΑΙΣΜΑΤΩΝ ΑΦΕΣΙΝ, ΠΑΡΑΣΧΗ ΤΑΙΣ ΨΥΧΑΙΣ ΗΜΩΝ.

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Η ενότητα της Εκκλησίας



Ο άγιος Αθανάσιος, ο άγιος Νικόλαος, ο άγιος Σπυρίδων, ο άγιος Ευστάθιος,ο άγιος Παφνούτιος, όλοι οι 318 θεοφόροι Πατέρες της Α΄Οικουμενικής συνόδου μας δίδαξαν ότι τα δόγματα εκφράζουν την αλήθεια της σχέσης μας με το Θεό, με τον κόσμο και μεταξύ μας. Εκφράζουν το βίωμα της άσκησης και της ορθοπραξίας που φανερώνεται στο Εκκλησιαστικό γεγονός. Αυτό αποτελεί και το στοιχείο ενότητας των πιστών και της Εκκλησίας.
Σήμερα γίνεται προσπάθεια τα δόγματα να αποχρωματιστούν και στη θέση τους να βάλουμε τον ευσεβισμό και τον ηθικισμό. Το πρώτυπο να μην είναι ο άγιος αλλά ο καλός Χριστιανός. Η ενότητα να μην πραγματοποιείται στο όνομα του Χριστού του Σταυρού και της Αναστάσεως, αλλά του κατ' εικόνα δική μας κατασκευασμένου Θεού ή του απρόσωπου Θεού της θρησκείας.
Η ενότητα μπορεί να επιτευχθεί μόνο εν αγάπη ΚΑΙ αληθεία, μόνο στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, του Θεού της Αποκαλύψεως, των Αγίων, των Οικουμενικών Συνόδων, της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.
π.Γ.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου