ΑΘΛΟΦΟΡΕ ΑΓΙΕ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΕ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝ, ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΤΩ ΕΛΕΗΜΟΝΙ ΘΕΩ, ΙΝΑ ΠΤΑΙΣΜΑΤΩΝ ΑΦΕΣΙΝ, ΠΑΡΑΣΧΗ ΤΑΙΣ ΨΥΧΑΙΣ ΗΜΩΝ.

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Κυριακή των αγίων Πάντων



Άγιος είναι μόνο ο Θεός. Οι άγιοι της Εκκλησίας μας - καρποί του αγίου Πνεύματος και της Πεντηκοστής - έστρεψαν την αγάπη και τον πόθο της καρδιάς τους για να λειτουργήσει ο Θεός τη δική Του χάρη μέσα από τη δική τους ζωή.
Στον κάθε άγιο έχουμε την όραση και την επιβεβαίωση ότι ο Χριστός σαρκώθηκε, δίδαξε, θαυματούργησε, έπαθε, σταυρώθηκε, αναστήθηκε, ανελήφθη. Οι άγιοι έγιναν τα χέρια και το στόμα του Θεού, έγιναν τα καθαρά δοχεία του Αγίου Πνεύματος.
Η αληθινή μετάνοια αποτελεί το μοναδικό τρόπο για την αγιότητα. Ο αγώνας του κάθε Χριστιανού μέσα στην Εκκλησία, γίνεται για να στρέψει το νου και την καρδία του από τον εαυτό του (αμαρτωλά ή καλά έργα), στον αληθινό προορισμό της ζωής και της υπάρξεώς που είναι η σύνδεση με το Θεό, η απόκτηση του Παρακλήτου.

Αν δεν αλλάζουμε πραγματικά, αν δε δεχόμαστε την καλήν αλλοίωση στη ζωή μας, είναι γιατί δεν έχουμε αληθινό πόθο και αγάπη για το Θεό, δεν ταπεινώνουμε τις καρδιές μας. Αντίθετα προσπαθούμε να απωθήσουμε το κενό και τις ενοχές μας, είτε με καλές πράξεις, είτε προσπαθώντας μόνοι μας να διορθώσουμε τα λάθη και τις αμαρτίες μας, να αυτοβελτιωθούμε, να γίνουμε καλοί και ηθικοί άνθρωποι, αλλά όχι άγιοι.
Η Κυριακή των αγίων Πάντων μας φανερώνει τον σκοπό της Εκκλησίας που είναι για να υπάρχει ως εργαστήριο αγιότητας. Μας φανερώνει και τη δική μας προοπτική αλλά και ευθύνη μέσα από το κάλεσμα του Θεανθρώπου και μοναδικού αγίου Ιησού Χριστού: "Άγιοι γίνεσθε, ότι εγώ άγιος ειμί".
"Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω"....
π.Γ.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου