ΑΘΛΟΦΟΡΕ ΑΓΙΕ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΕ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝ, ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΤΩ ΕΛΕΗΜΟΝΙ ΘΕΩ, ΙΝΑ ΠΤΑΙΣΜΑΤΩΝ ΑΦΕΣΙΝ, ΠΑΡΑΣΧΗ ΤΑΙΣ ΨΥΧΑΙΣ ΗΜΩΝ.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Εσπερινός και Λιτανεία για τον Πολιούχο Δραπετσώνας Άγιο Παντελεήμονα



Φωτορεπορτάζ | Βαγγέλης Καρπαθάκης

Παρουσία πλήθους πιστών και σε κλίμα χαρμολύπης τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2018 ο Μέγας Εσπερινός του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό του Πολιούχου της Δραπετσώνας.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα και στον τρόπο με τον οποίο συνέλαβαν και οδήγησαν σε μαρτυρικό θάνατο.
Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε περιγραφικά την προσφορά του Αγίου στην περιοχή την οποία κατοικούσε βοηθώντας, γιατρεύοντας και κηρύσσοντας τον λόγο του Θεού.
"Αυτή η πληθωρική του Αγάπη εμπνέονταν από την μετοχή του στην όντως αγάπη, στην αιώνια αγάπη, στην αγάπη δίχως όριο και τέλος που είναι ο ενσαρκωθείς Θεός και Λόγος, ο Ιησούς Χριστός'', τόνισε ο Σεβασμιώτατος.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: "Η παγκόσμιος τάξη, διασαλεύεται από την αστάθεια την αγυρτεία, την καταδολίευση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ελευθερίας, φτάνοντας οι άνθρωποι στην απόλυτη αστάθεια τους, να θεσμοθετούν ακόμη και την μορφή της ανθρώπινης δεοντολογίας και να χαίρονται γι' αυτό. Σε αυτή λοιπόν την δική μας εποχή καλούμεθα να μιμηθούμε τον Άγιο, να δώσουμε και εμείς την προσωπική μας μαρτυρία υπερασπιζόμενοι την πίστη μας.''
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Παντελεήμονος στου δρόμους της ενορίας του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος παρουσία των τοπικών αρχών, της μπάντας του Δήμου Δραπετσώνας καθώς και μελών της ένωσης ποντίων Πειραιά-Κερατσινίου-Δραπετσώνας και του συλλόγου κρητών η «Ομόνοια».
Αξίζει να αναφερθεί ότι λόγο του τριημέρου Εθνικού Πένθους στην Ιερά Λιτανεία δεν παρευρέθηκαν Αγήματα του Πολεμικού Ναυτικού, του Στρατού Ξηράς,του Λιμενικού Σώματος καθώς και οι Μπάντες των αντίστοιχων σωμάτων, ενώ ο Ιερός Ναός με προτροπή του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού π. Γεωργίου Θεοδωρόπουλου ακύρωσε τη μουσικοχορευτική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιούνταν έμπροσθεν του παρεκκλησίου των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης.
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς πρίν την απόλυση ευχήθηκε υπέρ σωτηρίας, υγείας, βοηθείας αλλά και αναλήψεως σωματικής σε όλους τους εγκαυματίες και πυρόπληκτους συνανθρώπους μας ενώ ευχήθηκε και υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας μνήμης και της αιωνίου αναπάυσεως των θυμάτων της τραγωδίας της πυρκαγιών της Αττικής.
Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά το πέρας της Ιεράς Λιτανείας και την απόλυση η Μπάντα του Δήμου δεν παιάνισε τον Εθνικό μας Ύμνο.
Τέλος να σημειωθεί ότι ανήμερα της εορτής στον Ιερό Ναό θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου