ΑΘΛΟΦΟΡΕ ΑΓΙΕ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΕ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝ, ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΤΩ ΕΛΕΗΜΟΝΙ ΘΕΩ, ΙΝΑ ΠΤΑΙΣΜΑΤΩΝ ΑΦΕΣΙΝ, ΠΑΡΑΣΧΗ ΤΑΙΣ ΨΥΧΑΙΣ ΗΜΩΝ.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

"ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΗΝΑΙ ΤΩ ΠΟΝΗΡΩ"




Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου


Ο κόσμος είναι αυτό που είμαστε. Αυτή είναι η δράση. Η αντίδραση ποια θα ήταν; Η αντίδραση θα ήταν, να πάψουμε να είμαστε όπως είμαστε.

Αυτό προϋποθέτει αυτογνωσία. Γνωρίζουμε ποιοι είμαστε, ποια είναι τα πρακτικά αποτελέσματα και ακολουθούμε τον δρόμο του Ιησού στην Εκκλησία Του. Τί πρέπει να κάνουμε; Τί λέει το  Ευαγγέλιο; Να ζούμε σ΄ αυτόν τον κόσμο, χωρίς να είμαστε από τα στοιχεία αυτού του κόσμου.

 Θέλει κανείς από εμάς τους νεοέλληνες να ζει σ΄ αυτόν τον κόσμο, χωρίς να  είναι από τα στοιχεία αυτού του κόσμου;

Ο κύριος είπε, να μην είστε από τα στοιχεία του κόσμου τούτου. Ποιος είναι αυτός ο κόσμος; Είναι ο παροδικός κόσμος.

Οι αρχαίοι το κατάλαβαν. Αν θέλετε να μην αναλωθείτε από το θεό του χρόνου, να μην είσθε παιδιά του θεού χρόνου. Να βρείτε άλλες αιώνιες αξίες για να ζείτε με αυτές. Τί λέει ο Όμηρος; Οι νήπιοι χάθηκαν;

Ο Εχθρός διαβάζει το Ευαγγέλιο από την ανάποδη. Εμείς το διαβάζουμε απ΄ την καλή; Όχι. Για να αντιδράσουμε, να το διαβάσουμε απ΄ την καλή. Όσο το διαβάζουμε όπως ο Εχθρός, θα μας πάνε εκεί όπου σχεδιάζουν.

Γνωρίζουμε τα σχέδιά τους. Απλώς θέλουμε να είμαστε σαν τους διώκτες μας. Δεν θέλουμε να είμαστε διαφορετικοί από αυτούς. Είμαστε σαν τα μικρά παιδιά: Μας αρέσουν οι καραμέλες που μας δίνουν. Να μη γελιέται κανείς. Η κατάσταση αυτή έχει την απολαβή της. Αν δεν είχε θα την αλλάζαμε μέσα σε μια μέρα. 

Ποιος διατηρεί την κομματική διαίρεση που αχρηστεύει τις ενώσεις των "Ελλήνων; Νεώτερος νόμος καταργεί παλαιότερον. Αρκεί να αλλάξει ο κόσμος τους πολιτικούς.


πηγή:http://moschoblog.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου