ΑΘΛΟΦΟΡΕ ΑΓΙΕ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΕ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝ, ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΤΩ ΕΛΕΗΜΟΝΙ ΘΕΩ, ΙΝΑ ΠΤΑΙΣΜΑΤΩΝ ΑΦΕΣΙΝ, ΠΑΡΑΣΧΗ ΤΑΙΣ ΨΥΧΑΙΣ ΗΜΩΝ.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Ι Α & Ι Α Τ Ρ Ε Ι Α ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΑΘΗΝΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: Σε μια εποχή που η φτώχεια και η ανέχεια έχουν έρθει στο προσκήνιο. Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αθηνών χαρίζει χαμόγελα και ελπίδες στους άπορους πολίτες του Δήμου. Κινούμενο από μια ισχυρή πρωτοβουλία αλληλεγγύης και τοποθετημένο στην πλατεία Βαρβακείου Αγοράς (οδός Αθηνάς), το Κοινωνικό Φαρμακείο περιθάλπτει εκατοντάδες άτομα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 16:00.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Το Κοινωνικό Ιατρείο θα λειτουργεί καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και θα έχει τακτικά ιατρεία γενικής ιατρικής, νευρολογικό, παιδιατρικό, ψυχιατρικό, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, οδοντιατρείο και φαρμακείο. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο 2310 520386 τις πρωϊνες ώρες εργάσιμων ημερών. (Αισώπου 24 στο Βαρδάρη).

ΠΑΤΡΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ: Σκοπός του προγράμματος είναι η δωρεάν παροχή φαρμάκων σε άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και είναι ανασφάλιστα. Ευχή όλων μας είναι το Κοινωνικό Φαρμακείο να επιτελέσει το σκοπό του γιατρεύοντας και απαλύνοντας τον πόνο όσων το έχουν ανάγκη». (Μαιζώνος 19, Παλιό Αρσάκειο).

ΡΕΘΥΜΝΟ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Πραγματοποίηση μαστογραφιών, Εξέταση των τεστ Παπ, Εργαστηριακό έλεγχο κολπικών επιχρισμάτων, Εργαστηριακό έλεγχο εγκυμοσύνης, Υπερηχογραφική παρακολούθηση εγκύων. (Καστρινογιαννάκη 12, Παλιά Πόλη Ρεθύμνου 6937346124/6948801600
http://www.ethiatreio.com/).

ΠΡΕΒΕΖΑ - ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Μέχρι σήμερα πλαισιώνεται από ένα δίκτυο δεκάδων λειτουργών υγείας (γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές) και άλλων πολιτών.Το ιατρείο απευθύνεται σε όλους όσους βιώνουν, για διάφορους λόγους, αποκλεισμό από την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και δεν μπορούν να έχουν καμία πρόσβαση σε δωρεάν υγεία και φάρμακα. (Οδός ΧΡ. ΚΟΝΤΟΥ 29).

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ "ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ":
Το πρόγραμμα αποτελείται από επτά ολοκληρωμένες δομές που λειτουργούν παράλληλα - Παντοπωλείο Αλληλεγγύης, Φαρμακείο Αλληλεγγύης, Αγορά Αλληλεγγύης, Μαγειρείο Αλληλεγγύης, Γραμμή Αλληλεγγύης, Φροντιστήριο Αλληλεγγύης, Δίκτυο Εθελοντών Αλληλεγγύης - και εντάσσεται στο Τοπικό Σύμφωνο Αλληλεγγύης 2010-2013. (
http://www.dimosbyrona.gr/uplds/newv/File/2011%2012/Agkaliazo%20parousiasi.pps).

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΓΛΥΦΑΔΑ - ΑΛΙΜΟΣ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ: Λειτουργεί με αρκετές ειδικότητες όπως: Παθολόγος, Παιδίατρος, Ουρολόγος, Ορθοπεδικός, Δερματολόγος, Πνευμονολόγος, Ψυχολόγος, Παιδίατρος, Καρδιολόγος.
ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ Ε-Α, ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ "ΠΡΟΛΗΨΗ" (μπαίνοντας πρώτο κτίριο δεξιά). (Τηλέφωνο: 6945385870/6972892181, Ιστοσελίδα:
http://mki-ellinikou.blogspot.com/).

ΣΕΡΡΕΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ: Σύμφωνα με την ΕΡΑ Σερρών, το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί στο χώρο των γραφείων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών, στην οδό Δημητρίου Σπυρίδη 12, και δικαιούχοι είναι οι συνδημότες μας που δεν δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω οφειλών τους στο ασφαλιστικό ταμείο τους και άποροι που το νοσοκομείο δεν μπορεί να τους προμηθεύσει τα φάρμακα που δικαιούνται λόγω έλλειψης τους ή λόγω της αξίας τους.

ΧΑΝΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ: Φάρμακα σε άπορους και ανασφάλιστους ασθενείς θα παρέχει δωρεάν το κοινωνικό φαρμακείο, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, έπειτα από πρωτοβουλία των Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγων Χανίων και τη διάθεση του χώρου από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου. Το κοινωνικό φαρμακείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 10.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι και Δευτέρα και Τετάρτη από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ. (Τηλέφωνο του Εργατικού Κέντρου - Τηλ. 2821 0 92429).

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ: Δικαιούχοι: Ανασφάλιστοι (με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά), Άποροι που διαθέτουν Βιβλιάριο Απορίας από την Κοινωνική Πρόνοια, Άνεργοι, που έχουν κάρτα ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ, και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. (Κ. Καραμανλή 12 & Ιάσονος, Κάτω Ηλιούπολη - Τηλέφωνο: 210 9917855).

ΚΙΛΚΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ: Απευθύνεται σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, άπορους, ανασφάλιστους, διερχόμενους μετανάστες προσωρινά χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, κρατούμενους και σε όσους πληρούν τα κριτήρια του κανονισμού λειτουργίας του Κ.Ι.Φ, οι οποίοι και θα παραλάβουν τη σχετική κάρτα από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Κιλκίς. (Σπάρτης 13 - Τηλ. 2341 0 25817).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου