ΑΘΛΟΦΟΡΕ ΑΓΙΕ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΕ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝ, ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΤΩ ΕΛΕΗΜΟΝΙ ΘΕΩ, ΙΝΑ ΠΤΑΙΣΜΑΤΩΝ ΑΦΕΣΙΝ, ΠΑΡΑΣΧΗ ΤΑΙΣ ΨΥΧΑΙΣ ΗΜΩΝ.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Νεοπαγανισμός: Ένας ιδιότυπος θρησκευτικός εθνικισμός

Είναι γνωστή η «πολιτεία» των συμπατριωτών μας νεοπαγανιστών. Το μαρτυρούν τα γραπτά τους, στα περιοδικά τους, στις ιστοσελίδες τους και στις από τηλεοράσεως και ραδιοφώνου δηλώσεις τους. Το ύφος τους είναι εχθρικό και άκρως διεκδικητικό. Τι διεκδικούν; Τα πάντα! Και προπάντων την Ελλάδα και τον Ελληνισμό! Θεωρούν ότι αυτοί είναι οι νόμιμοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και πως αυτοί είναι οι νόμιμοι κάτοικοι της ελληνικής επικράτειας! Όλοι οι μη παγανιστές δεν έχουν θέση στην Ελλάδα.
Εμείς οι Χριστιανοί δεν είμαστε Έλληνες, κατ’αυτούς, αλλά κατακτητές της Ελλάδος και τύραννοι των «Ελλήνων», δηλαδή των παγανιστών, διότι μόνο αυτοί είναι οι «αληθινοί Έλληνες»! Ο Ελληνισμός, κατά τους παγανιστές, είναι απαραίτητα και αποκλειστικά παγανιστικός! Οι αρχαίοι Έλληνες είναι πρόγονοι μόνο των νεοπαγανιστών, και όχι των άλλων μη νεοπαγανιστών Ελλήνων! Ζητούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, να εγκαταλείψουμε οι Χριστιανοί τη «χώρα» τους και να πάμε να εγκατασταθούμε στο Ισραήλ, τη «δική» μας πατρίδα! Ποιοι τα λένε; Οι 5-10 οπαδοί των καμιά δεκαπενταριά νεοπαγανιστικών ομάδων, οι οποίες έχουν μεταξύ τους (ευτυχώς) ανυπέρβλητες διαφορές ουσίας και δε μπορούν να ενωθούν, ούτε καν να συνεννοηθούν! Ο ρόλος όμως του νεοπαγανισμού έγινε πια φανερός.
 
Αποτελεί τις πιο σκληρές ομάδες της «Νέας Εποχής», οι οποίες λειτουργούν ως «προωθητικοί κριοί» στις χριστιανικές κοινωνίες, για την πρόκληση ενός ιδιότυπου θρησκευτικού εθνικισμού. Μοναδικός τους στόχος: η εξαφάνιση του Χριστιανισμού, ο οποίος επιχειρείται με την καλλιέργεια μίσους προς τον «διεθνιστικό» Χριστιανισμό και προβολή των«αυτοχθόνων» εθνικών παγανιστικών θρησκειών! Εξυπηρετώντας λοιπόν αυτόν τον δόλιο σκοπό, οι συμπατριώτες μας νεοπαγανιστές, φωνασκούν και διεκδικούν όλες τις προαναφερόμενες γελοιότητες! Και μη χειρότερα!
 
Ορθόδοξος Τύπος,2/11/2012
Πηγή:http://aktines.blogspot.gr/2012/11/blog-post_4280.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου