ΑΘΛΟΦΟΡΕ ΑΓΙΕ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΕ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝ, ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΤΩ ΕΛΕΗΜΟΝΙ ΘΕΩ, ΙΝΑ ΠΤΑΙΣΜΑΤΩΝ ΑΦΕΣΙΝ, ΠΑΡΑΣΧΗ ΤΑΙΣ ΨΥΧΑΙΣ ΗΜΩΝ.

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ονομαστήρια Μητροπολίτου Πειραιώς ΣεραφείμΤου Αιμίλιου Πολυγένη( romfea.gr)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Ιερομάρτυρος Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, στον Πειραιά, το όνομα του οποίου φέρει ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου το απόγευμα, παραμονή της εορτής του Αγίου Σεραφείμ, τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου της πόλεως του Πειραιά, πανηγυρικός Εσπερινός.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινός χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Νικαίας Αλέξιος, Σύρου Δωρόθεος, Κηφισίας Κύριλλος και ο εορτάζων Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Καισαριανής,  ο οποίος αναφέρθηκε στην Αγία Βαρβάρα που τιμάται επίσης με τον Άγιο Σεραφείμ, ενώ ευχήθηκε τα δέοντα στον εορτάζοντα Ιεράρχη του Πειραιά.
Τέλος ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ στον λόγο του, ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς που τον τίμησαν με την παρουσία τους, στην τόσο σημαντική ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Άγιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου