ΑΘΛΟΦΟΡΕ ΑΓΙΕ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΕ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝ, ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΤΩ ΕΛΕΗΜΟΝΙ ΘΕΩ, ΙΝΑ ΠΤΑΙΣΜΑΤΩΝ ΑΦΕΣΙΝ, ΠΑΡΑΣΧΗ ΤΑΙΣ ΨΥΧΑΙΣ ΗΜΩΝ.

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Πρόσεχε, ιερεύ...



Πρόσεχε, ιερεύ, τον εαυτό σου, μην ξεχάσης να βλέπης τον Θεό. Ορκίστηκες να έχης τον νου σου στην σωτηρία τόσο την δική σου όσο και των άλλων. 


Κάθε καιρός είναι κατάλληλος για να δώσης το Βάπτισμα και την θεία Κοινωνία, γιατί κάθε καιρός είναι κατάλληλος για τον θάνατο. Να θυμάσαι ότι ο άνθρωπος μπορεί να πη όχι στον Θεό, ο Θεός δεν μπορεί να πη όχι στον άνθρωπο. 


Αυτού του Θεού είμαστε Ιερείς, που επιτρέπει στο πλάσμα του να πη «όχι, να μην γίνη το θέλημά σου» δηλαδή, να γεννήση την κόλαση. Στους ανθρώπους μπορείς να πης ότι ο Χριστός κατέβηκε στον Άδη, εκεί μας αναμένει, όσο πιο βαθύς είναι ο Άδης σου, τόσο βαθύτερα είναι ο Χριστός. Η οδύνη είναι το ψωμί που ο Θεός μοιράζεται με τον άνθρωπο και που έχει υποχρέωση ο δούλος του, ο παπάς, να μοιρασθή κι αυτός με το σύνολό του. 

Στον Σταυρό ο Θεός, ενάντια σε ό,τι είχαμε ποτέ φαντασθή για θεό, τάχθηκε με το μέρος του ανθρώπου. Ο Θεός έγινε άνθρωπος, δηλώνει την αγάπη Του, ζητά την αγάπη μας και μας απαλλάσσει από κάθε οφειλή.Ο αγώνας μας είναι η προσοχή στην πνευματική πηγή του κακού, το οποίο δεν προέρχεται από την φύση, αλλά συντελείται μέσα στο πνεύμα. Αυτός που είδε την αμαρτία του είναι πιο μεγάλος από αυτούς που γνώρισαν αγγέλους. Τότε, από την άβυσσο των αμαρτιών μου επικαλούμαι την άβυσσο της Χάριτός Σου. 

Πρόοδος στον αγιασμό σου, παπά μου, φαίνεται όταν η καρδιά σου ήσυχη διαστέλλεται και ανθίζει σε κοσμική ευσπλαχνία, δεν μπορεί να κρίνη κανέναν, σηκώνει το κακό όλου του κόσμου, περνά την Γεθσημανή και καλύπτει τα πάντα με τον μανδύα της αγάπης. Η αγάπη είναι ο Θεός που ρίχνει το βέλος, τον Μονογενή Του Υιό, αφού έβρεξε την ακίδα του βέλους με το ζωοποιό Πνεύμα.



πηγή:http://ieratikoistoxasmoi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου