Στον Ι. Ναό μας λειτουργεί Παρεκκλήσιο προς τιμή των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης. Κάθε Παρασκευή τελείται Ι. Παράκλησις προς τους Αγίους (17:00 χειμερινή ώρα, 18:00 θερινή ώρα) και τίθεται προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών τεμάχιο Ι. Λειψάνων των Αγίων το οποίο αποθησαυρίζεται στον Ι. Ναό μας. Πανηγυρίζει 1 - 2 Οκτωβρίου ε.ε.
ΒΙΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ
Οι άγιοι ένδοξοι μάρτυρες του Χριστού Κυπριανός και Ιουστίνη κατάγονταν από τη μεγαλόπολη Αντιόχεια της Συρίας και άκμασαν κατά τον 3ο αιώνα μ.Χ. και ο μεν Κυπριανός ήταν από πλούσια και αρχοντική οικογένεια και άκρως καταρτισμένος στη φιλοσοφία, βυθισμένος όμως στην πλάνη της ειδωλολατρίας και την τέχνη της μαγείας. Η Ιουστίνη, ονομαζομένη αρχικά Ιούστα, ήταν νεαρή παρθένος με εξαίσιο φυσικό κάλλος, κόρη ενός ιερέα των ειδώλων, ονομαζομένου Αιδεσίου.
Ακούγοντας κάποια μέρα η Ιούστα το ευαγγελικό κήρυγμα του διακόνου Πραϋλίου, φλογερού χριστιανού ιεραποστόλου, επειδή τύγχανε καλής προαίρεσης, άνοιξαν με τη χάρη του Θεού τα μάτια της ψυχής της και πίστευσε ολόψυχα στον Χριστό.Η πίστη και η αγάπη της προς τον Θεό τη μεταμόρφωσαν σε τέτοιο βαθμό, ώστε οδήγησε στον Χριστό τη μητέρα της, η οποία με τη σειρά της έπεισε τον σύζυγό της, και έτσι πήγαν και οι τρείς στον επίσκοπο Οπτάτιο και ζήτησαν να βαπτισθούν. Στη συνέχεια, η Ιούστα αποφάσισε να αφιερώσει πλήρως τον εαυτό της στον Κύριο και να περάσει τον υπόλοιπο της βίο με παρθενία, νηστεία και προσευχή.
Ο περίφημος μάγος και ειδωλολάτρης Κυπριανός οδηγήθηκε κατόπιν στην πίστη του Χριστού και αυτός, με τον ακόλουθο τρόπο. Ένας νεαρός ειδωλολάτρης, ονόματι Αγλαΐδας, ερωτεύθηκε σφοδρά την Ιούστα. Επειδή όμως όλες του οι απόπειρες να ελκύσει στην αγάπη του τη νέα αποκρούονταν, απελπισμένος, στράφηκε στον Κυπριανό, ζητώντας του να ανάψει στην καρδιά της Ιούστας με τα τεχνάσματα της μαγικής τέχνης τον έρωτα προς αυτόν. Αφού μελέτησε τα βιβλία του, ο Κυπριανός επικαλέσθηκε τα δαιμόνια, τις υπηρεσίες των οποίων είχε εξασφαλίσει. Τίποτα όμως δεν στάθηκε δυνατό να προκαλέσει αμαρτωλό πόθο στην κόρη. Τόσο ένθερμος ήταν ο έρωτας της για τον ουράνιο Νυμφίο! Τρείς φορές έστειλε τα δαιμόνια στην Ιούστα, και τις τρείς φορές ηττήθηκαν από την χάρη του Χριστού και το σημείο του Σταυρού. Αναγνώρισε τότε ο Κυπριανός, ότι η πίστη των χριστιανών ήταν πιο δυνατή απ’ όλα τα τεχνάσματα της δαιμονικής του τέχνης. Πίστεψε κι εκείνος στον Θεό, πήγε στον επίσκοπο Άνθιμο και βαπτίσθηκε, εγκατέλειψε τη σκοτεινή τέχνη του κι έκαψε δημοσίως τα βιβλία της μαγείας. Στη συνέχεια, χειροτονήθηκε βαθμηδόν και επίσκοπος και χειροτόνησε την Ιούστα διακόνισσα, δίδοντας της το όνομα Ιουστίνα. Όταν ο αυτοκράτορας Δέκιος άρχισε διωγμό των χριστιανών, τους συνέλαβαν και τους δύο και τους πήγαν στη Δαμασκό για να τους υποβάλουν σε βασανιστήρια. Τους μετέφεραν κατόπιν στη Νικομήδεια, όπου με διαταγή του αυτοκράτορος αποκεφαλίσθηκαν.
Η μνήμη τους τελείται στις 2 Οκτωβρίου και πανηγυρίζεται στον Ι. Ναό μας.